Také si vždy kladete otázku, jak je možné, že ta káva v kavárně chutná tak skvěle?
Jak toho docílit, abychom si perfektní kávu uměli připravit sami?
Správný postup přípravy kávy je tak trochu alchymie s kapkou umění a častým tréninkem. Nicméně, pokud milujete kávu jako my, brzy i pro vás bude hračka připravit espresso, nebo filtrovanou kávu, na kterou se nejen vaše návštěvy budou neskutečně těšit. Pojďme se podívat na různé způsoby přípravy kávy pěkně krok za krokem.
Vacuum Pot též známý jako Syphon je opravdu stará metoda přípravy kávy, která nyní zažívá svůj oprávněný comeback na výsluní snad ve všech kavárnách po celém světě.
Číst vícePříprava kávy v konvičce French Press je známa už po mnoho let a v mnoha zemích se můžeme setkat s různými názvy pro ten jeden samý způsob přípravy kávy jako třeba
Plunger či melior.
Tento způsob přípravy je vhodný pro všechny, kteří mají rádi pravé a silné espresso. Moka konvičku má doma snad každý Ital a podle jejího prvního výrobce se jí někdy také říká Bialettka.
Číst víceProfesionální pákový kávovar pracuje na několika různých principech. Pro Vás je důležité vědět, že pokud je dobře nastavený, espresso připravuje pod tlakem 9 barů a voda na espresso má okolo 90 °C.
Číst více