Vacuum Pot

Co se skrývá za tajemstvím této podívané?

Vacuum Pot známý také jako Syphon

Je opravdu stará metoda přípravy kávy, která nyní zažívá svůj oprávněný comeback na výsluní snad ve všech kavárnách po celém světě.
Zejména pro toho, kdo si užívá přípravu kávu, je tato metoda působivým představením. Pojďme se podívat, co se skrývá za tajemstvím této podívané.

Určitě se neobejdeme bez křehkého skleněného zařízení Vacuum Pot, které se skládá ze skleněné baňky, kahanu a horní skleněné nádobky. Uvnitř se ještě nachází papírový či bavlněný filtr. Opět nám dobře poslouží konvice na vodu s tenkou a dlouhou hubicí.

Pro Vacuum Pot použijte středně namletou kávu podobající se cukru krupici.

Ve Vacuum Potu většinou připravujeme alespoň dvě porce kávy, a tak na 260 ml kávy použijeme cca 20 gramů čerstvě namleté kávy.

Do spodní kulaté baňky nalejeme horkou vodu a vložíme do ní sifon, neboli horní nádobku. Pustíme kahan, který se nachází pod spodní nádobkou, čímž se začne voda zahřívat a vytvářet páru, která vyžene vodu přes sifon do horní nádobky. V tento okamžik nasypeme kávu do vody a jemně zamícháme pro lepší extrakci, která trvá přibližně 2 minuty. Poté můžeme zhasnout kahan. Tím dojde ve spodní baňce k podtlaku a káva se přefiltruje zpět do kulaté nádobky. Horní nádobku nyní odstraníme a kávu z kulaté baňky můžeme servírovat do připravených šálků.

play

Máte nějaký dotaz? Kontaktujte nás

tel +420 220 413 411
/\