Cold Brew

Ne nadarmo se říká, že trpělivost růže přináší,
a u přípravy této kávy jí budete potřebovat hodně!

Cesta k dokonalému Cold Brew Lavazza

Cold Brew – ano, hit posledních letních měsíců sice zpopularizovali ve Spojených státech amerických, nicméně v Japonsku si tuto kávu užívají už od 17. století. A tak se můžete setkat i s názvem Kyoto Coffee.

 

Kromě trpělivosti si tedy připravíme Cold Brew Tower, která se skládá ze skleněné nádobky, nádobky na kávu, kovového ventilu a filtru a skleněné karafy. Pořízení této „věže“ sice není vůbec levná záležitost, ale tento studený dripper vám naservíruje opravdu výjimečnou kávu s nízkou kyselostí, hořkostí i trpkostí.

Kávu si umelte na střední hrubost, což odpovídá konzistenci cukru krupice.

Protože je příprava Cold Brew opravdu dlouhá, připravujeme většinou půl litru kávy, na kterou potřebujeme 50 gramů mleté kávy.

Do nádobky na kávu nadávkujeme požadované množství kávy a přikryjeme ji mokrým papírovým filtrem. Poté nalijeme studenou vodu do horní skleněné nádobky a přidáme ještě pár kostek ledu. Nastavíme si kovový ventil tak, aby každou vteřinu kapla jedna kapka vody. A pak už jen čekáme, většinou 3 hodiny, než proběhne celý proces filtrování kávy.

Kávu servírujeme do vysoké sklenice plné ledu pro maximální osvěžení.

play

Máte nějaký dotaz? Kontaktujte nás

tel +420 220 413 411
/\