Změna telefonního čísla. Pro vaše objednávky a dotazy volejte: +420 604 210 089, +420 607 064 807

Cappuccino

 

 

Pokud nejste příznivcem úplně malé a silné kávy, je pro Vás vhodnější jemnější cappuccino. Cappuccino se skládá z klasického espressa, mléka a mléčné pěny. Cappuccino nejlépe připravíte z dobře vychlazeného plnotučného mléka. To ušlehejte v nerezové konvičce parní tryskou na kávovaru. Trysku mějte puštěnou relativně naplno a hubičku trysky ponořte zhruba jeden centimetr pod povrch mléka v konvičce. Při šlehání byste měli slyšet příjemné praskání a bublání. Správnou teplotu mléka, tedy 65-70°C, poznáte tak, že už neudržíte ruku na konvičce. Pěna by měla být jemná, krémová a bez jakýchkoliv bublinek. Dobře promíchanou pěnu nalijte do právě připraveného espressa. Zkušenější baristé umí při tomto lití mléka do espressa vytvořit na povrchu kávy krásné obrázky. Tato technika se nazývá Latté Art.

 

/\