Zkuste některý z našich osvěžujících nápojů
Profesionální pákový kávovar pracuje na několika různých principech. Pro Vás je důležité vědět, že pokud je dobře nastavený, espresso připravuje pod tlakem 9 barů a voda na espresso má okolo 90 °C.
Příprava kávy v konvičce French Press je známa už po mnoho let a v mnoha zemích se můžeme setkat s různými názvy pro ten jeden samý způsob přípravy kávy jako třeba Plunger či melior.
Unikátní a sofistikovaný design – to je chemex, který vynalezl německý chemik v USA už v roce 1941. Není to tedy výstřelek poslední doby v oblasti přípravy kávy.
Pokud si doma chcete připravovat pravou tureckou kávu, budete k tomu potřebovat malou džezvu. Jen v té můžete správně připravit tureckou kávu, která bude chutná a zdravá.
V60 dostala název podle svého vzhledu – kónický tvar dripperu se 60 stupňovým úhlem. A stejně jako Chemex, i V60 vám zaručuje čistou kávu s plným tělem bez zbytečných usazenin.
Vacuum Pot též známý jako Syphon je opravdu stará metoda přípravy kávy, která nyní zažívá svůj oprávněný comeback na výsluní snad ve všech kavárnách po celém světě.
Hit posledních letních měsíců sice zpopularizovali ve Spojených státech amerických, nicméně v Japonsku si tuto kávu užívají už od 17. století. Proto se můžete setkat i s názvem Kyoto Coffee.