FRAPPÉ

Studené našlehané kávě se málokterý nápoj vyrovná.
Slavné frappé zná snad každý z vás a jistě jste se s ním poprvé setkali i v Řecku, odkud pochází.

Recept na jeho přípravu vzniknul v roce 1957 na jednom gastronomickém veletrhu. Jeden ze zaměstnanců firmy Nestlé měl na veletrhu kávový deficit.
Jelikož tam tato známá firma představovala produkt pro děti – mixovaný koktejl s mlékem, měl k dispozici jen šejkr a instantní kávu. Díky tomu tento jednoduchý a osvěžující nápoj vymyslel.


Frappé připravíte z vody a instantní kávy na frappé. Po ušejkrování přidáte led, popřípadě mléko a cukr. Vznikne studený, našlehaný a lahodný kávový nápoj. Můžete ho připravit například i z espressa.

 

Kalendář Lavazza 2017 - opět trochu netradičně

více