Změna telefonního čísla. Pro vaše objednávky a dotazy volejte: +420 604 210 089, +420 607 064 807

Příprava dokonalé kávy

Také si vždy kladete otázku, jak je možné, že ta káva v kavárně chutná tak skvěle?
Jak toho docílit, abychom si perfektní kávu uměli připravit sami?

Jak si připravit skvělou kávu

Správný postup přípravy kávy je tak trochu alchymie s kapkou umění a častým tréninkem. Nicméně, pokud milujete kávu jako my, brzy i pro vás bude hračka připravit espresso, nebo filtrovanou kávu, na kterou se nejen vaše návštěvy budou neskutečně těšit. Pojďme se podívat na různé způsoby přípravy kávy pěkně krok za krokem.

Cold Brew

Hit posledních letních měsíců sice zpopularizovali ve Spojených státech amerických, nicméně v Japonsku si tuto kávu užívají už od 17. století. Proto se můžete setkat i s názvem Kyoto Coffee.

Číst více

Vacuum Pot

Vacuum Pot též známý jako Syphon je opravdu stará metoda přípravy kávy, která nyní zažívá svůj oprávněný comeback na výsluní snad ve všech kavárnách po celém světě.

Číst více

V60

V60 dostala název podle svého vzhledu – kónický tvar dripperu se 60 stupňovým úhlem. A stejně jako Chemex, i V60 vám zaručuje čistou kávu s plným tělem bez zbytečných usazenin.

Číst více

Džezva

Pokud si doma chcete připravovat pravou tureckou kávu, budete k tomu potřebovat malou džezvu. Jen v té můžete správně připravit tureckou kávu, která bude chutná a zdravá.

Číst více

Chemex

Unikátní a sofistikovaný design – to je chemex, který vynalezl německý chemik v USA už v roce 1941. Není to tedy výstřelek poslední doby v oblasti přípravy kávy.

Číst více

French Press

Příprava kávy v konvičce French Press je známa už po mnoho let a v mnoha zemích se můžeme setkat s různými názvy pro ten jeden samý způsob přípravy kávy jako třeba
Plunger či melior.

Číst více

Moka konvička

Tento způsob přípravy je vhodný pro všechny, kteří mají rádi pravé a silné espresso. Moka konvičku má doma snad každý Ital a podle jejího prvního výrobce se jí někdy také říká Bialettka.

Číst více

Pákový kávovar

Profesionální pákový kávovar pracuje na několika různých principech. Pro Vás je důležité vědět, že pokud je dobře nastavený, espresso připravuje pod tlakem 9 barů a voda na espresso má okolo 90 °C.

Číst více
/\