COFFEE DESIGN - RECEPTY

Všechno to začalo v roce 1989, kdy se Lavazza rozhodla vytvořit svou vlastní divizi, která by měla na starosti výcvik a vzdělávání odborníků pro stravovací služby s cílem zajistit kvalitu produktu. Školící středisko bylo poté založeno a nyní je to největší škola kávy na světě s 45 pobočkami.
Rok 2002 byl zlomový, protože Lavazza začala spolupracovat s Ferranem Adriou, šéfkuchařem v katalánské avantgardní restauraci El Bulli. Synergie kreativity Adria a technických inovací na jedné straně, a školicí středisko s hlubokou znalostí kávy na straně druhé bylo perfektní: káva začala být transformována do omáček, frappé, krémů, koláčů, pěny, zmrzliny, granitas, prášků, želé, atd. Jedním z výsledků bylo èspesso, následovaný Coffesphere, kaviárem, Cremespressem ... Ochutnávání se stalo nový způsobem, jak vychutnat pití italského espressa. Je to zážitek, který zahrnuje všech pět smyslů.
 
Recepty
 
 
 
Bicerin
Ku příležitosti otevření nového showroomu mistra chocolatiera Guida Gobiniho v historickém centru Turína, tým Lavazza interpretuje město svým typickým "bicerinem". Zůstávají absolutně věrní tradiční receptuře, kávové vejce Lavazza spočívá na tekuté smetaně a je pokryté čokoládovým pyré vyrobené z Trinidadského kakaa.
 
 
 
  

 
 
Meditation Coffee
Skořice, kardamom, hořký květ pomeranče a okvětní lístky růží - to jsou čtyři vrchní tóny z hydroalkoholického roztoku, který tvoří základ pro Lavazza espresso meditace. Třicet kapek - to je vše, co potřebujete, abyste naplnili espresso vůní dalekých zemí. Esence jsou doslova uvězněné v intenzivním aroma kávy, ale bez ovlivnění původní chuti.
 
 
 
 
 
 
Coffeesphere
Pro Coffeesphere byla aplikována technika Ferrana Adrià "spherification" na kávu. Tento proces je založen na chemické reakci mezi alginátem, želatinovým činidlem extrahovaným z mořských řas, a chloridem vápenatým rozpuštěným ve vodě. Okamžitý výsledek je tenká membrána, která exploduje v ústech, dochází k uvolnění obsahu, který je vyroben z kávy Lavazza Qualità Oro, připravený v moka konvici.
 
 
 
 
 
 
Caviar
Pro Kaviár kávu byl použit stejný postup jako pro Coffeesphere. Pomocí injekční stříkačky, je malé množství kávy a alginátové směsi přidáno do zředěného roztoku chloridu vápenatého. Výsledkem je spousta malých kuliček, které vytvářejí nesčetné množství drobných výbuchů na patře. Tento efekt je možná ještě překvapivější.
 
 
 
 
 
 
Cremespresso
Cremespresso je exkluzivní recept dělaný s reálným espressem a bez ztuženého tuku. Hodí se pro každou denní dobu, a proto násobí možné příležitosti konzumace u vašich zákazníků. Tento recept je jednoduchý na přípravu díky "slush machine", což je speciální zařízení pro přípravu a udržení kvality produktu Cremespresso, je možné uchovat tento nápoj po dobu až pěti dnů. Cremespresso může být servírováno buď v rafinovaných sklenicích nebo v praktickém take-away kelímku s víčkem a lžičkou.
 
 
 
 
èspesso
Mnozí o tom přemýšleli, ale nikomu se to nepovedlo. Vytvoření a rozvoj nápadu, standardizace ingrediencí a zjednodušení přípravy trvalo šest měsíců; èspesso, káva pevné konzistence, jíž bylo dosaženo smícháním espressa, želé a cukru v sifonové lahvi. Jednalo se o první výsledek spolupráce mezi týmem Lavazza a Ferranem Adriou. Speciálně pro èspesso vytvořil španělský umělecký ředitel Toni Segarra obrácenou koncepci aplikovanou na espresso šálek jako symbol první kávy pevné konzistence v historii. Navrhl perforovanou lžíci, která se nyní stala sběratelským kouskem.
 
 
 
 

Lavazza na Australian Open 2018

 

Na grandslam do Austrálie se Lavazza náležitě připravila. Stánek kávy Lavazza měl dokonce dvě patra a p...